12 Bedste Actionkameraer i March 2019

 1. 1.

  Garmin Virb Ultra 30

  kr. 2,716.00 82 %12 anmeldelser
 2. 2.

  GoPro HERO5 Session

  kr. 1,590.00 78 %12 anmeldelser
 3. 3.

  Samsung Gear 360

  kr. 1,877.00 77 %7 anmeldelser
 4. 4.

  GoPro Hero6 Black

  kr. 3,690.00 76 %9 anmeldelser
 5. 5.

  GoPro Hero Session

  kr. 1,248.00 75 %8 anmeldelser
 6. 6.

  Sony FDR-X3000R

  kr. 3,990.00 75 %6 anmeldelser
 7. 7.

  GoPro Hero5 Black

  kr. 2,390.00 72 %11 anmeldelser
 8. 8.

  Polaroid Cube+

  kr. 1,257.00 71 %4 anmeldelser
 9. 9.

  Sony HDR-AS50

  kr. 1,799.00 71 %5 anmeldelser
 10. 10.

  TomTom Bandit

  kr. 1,483.00 70 %6 anmeldelser
 11. 11.

  Olympus Stylus Tough TG-Tracker

  kr. 1,999.00 67 %9 anmeldelser
 12. 12.

  Sony HDR-AS200VR

  kr. 2,290.00 62 %6 anmeldelser

Hvilket actionkamera skal du vælge?

Flere og flere kamera- og GPS producenter er begyndt at fatte interesse for det voksende marked for actionkameraer, da salget af både digitalkameraer og GPS'er er faldende på grund af den øgede funktionalitet i de nye smartphones. Det betyder at etablerede producenter som GoPro og Sony udfordres til at innovere og finde på nye funktioner, ligesom det nu er muligt at få actionkameraer med bl.a. bevægelsessensorer og indbygget GPS til geotagging direkte i videosekvenserne.
Med de mange nye producenter på markedet, er der selvfølgelig også kommet flere muligheder for dig som forbruger. Vi har derfor samlet denne guide, som hjælper dig med at vælge det rette actionkamera til dit behov:
Opløsning Højere opløsning kræver større batteri, mere hukommelse og et større budget. Overvej derfor om du ønsker den højest mulige opløsning (4K / 2160p), eller om du kan nøjes med den næstbedste. Der kan ofte være mange penge at spare, og batteritiden forlænges markant.
Batteri Der findes actionkameraer med udskiftelige batterier, og disse er ofte at foretrække fordi batteriet er en forbrugsgenstand der ofte slides hurtigere end resten af actionkameraets komponenter. Ved indbygget batteri kan der suppleres med en powerbank, så du kan oplade actionkameraet uden at være i nærheden af en stikkontakt eller USB-port.
Funktioner De fleste actionkameraer har idag særlige funktioner, som skiller dem ud fra resten. Flere modeller har eksempelvis stemmestyring, som gør det let at betjene actionkameraerne selvom de er placeret et sted hvor de umiddelbart er svære at komme helt tæt på. Det kan også være billedstabilisering, der gør billedet bedre ved hurtige sekvenser, en touchskærm til nem betjening, WiFi til hurtig overførsel via smartphone og meget mere. Gør dig derfor nogen overvejelser om hvilke funktioner du har brug for, så du hverken køber for billigt eller for dyrt.
Vandtæthed Nogen actionkameraer er testet til at være vandtætte ned til en bestemt dybde uden at blive pakket ind i et ekstra hus, mens andre actionkameraer ikke tåler så meget som en dråbe uden at være pakket ind. Hvis du ofte skal bruge actionkameraet i våde miljøer eller sågar under vand, er det værd at overveje en model som er vandtæt uden brug af ekstra undervandshus. Undervandshuset øger nemlig både størrelsen og vægten på selve kameraet, og så har lyden ofte svært ved at trænge igennem til mikrofonen.
Tilslutninger WiFi er rigtig godt at have i actionkameraet, da det muliggør trådløs kommunikation med din smartphone. De nyeste actionkameraer har selvfølgelig hurtigere WiFi end ældre modeller, og derfor har du flere muligheder end førhen. Dette er især vigtigt hvis du vil kunne livestreame, eller bare gerne vil kunne overføre dine optagelser hurtigt.
Tilbehør Der findes et hav af beslag og monteringskits til actionkameraer, men nogen mærker har mere tilbehør end andre. Det gælder især for GoPro-modellerne, så hvis du vil have mulighed for at montere actionkameraet så mange steder som muligt, er det en god idé enten at købe et GoPro kamera eller et mærke der kan bruges sammen med GoPro-tilbehør.

Tests af actionkameraer

Der findes et stort antal sider både nationalt og internationalt, som tester actionkameraer. Det er især de populæreste actionkameraer som testes, men de fleste producenter betaler også gerne for at specifikke sider skal teste deres produkter.

Sådan genkender du en ægte test

Det kan til tider være svært at gennemskue, hvilke tests der er ægte og hvilke er blot er skjult reklame. Som hovedregel kan du dog regne med, at de fleste tests er oprigtige hvis de både indeholder positive og negative kritikpunkter. Ingen produkter er fejlfri eller helt perfekte, og selvom et produkt bliver bedst i test eller får karakterskalaens højeste bedømmelse, kan det sagtens have små ulemper som bør være beskrevet i den uddybende test. Grundlæggende bør du derfor altid være opmærksom på følgende:
 • Er testen udgivet på en troværdig side?
 • Indeholder testen både positiv og negativ kritik?
 • Indeholder testen uddybninger af specifikationerne?
 • Indeholder testen videoer eller billeder af det testede produkt?
Kan du svare ja til ovenstående punkter, har du med stor sikkerhed fundet en troværdig test af det ønskede actionkamera. Herunder kan du se eksempler på troværdige sider, som har testet actionkameraer: